Usluge

Usluge

Usluge domskog smeštaja su namenjene odraslim i starijim korisnicima kojima je potrebna podrska prvog, drugog, trećeg i četvrtog stepena podrske.

U domu im se obezbeđuje:

Stanovanje u bezbednom i sigurnom okruženju

Kvalitetna ishrana naših korisnika doma

Lična nega i higijena za korisnike doma

Usluge socijanog radnika

Zdravstvena zaštita

Kulturno zabavne i rehabilitacione aktivnost

Prijem novih korisnika

Prijem novih korisnika obezbeđujemo svaki dan i vikendom od 12h do 18h. Od dokumentacije potrebno je doneti:

Naša Ustanova poseduje dvokrevetne sobe, trokrevetne apartmane, četvorokrevetne sobe, a sve po standardima i normativima za Ustanove socijalne zastite sto je cini visoko podobnom za koriscenje. To omogucava slobodu i funkcionalnost za kretanje korisnika.Sve sobe su osvetljene i obezbedjuju dovoljno dnevnog svetla.Kreveti su uradjeni po medicinskim standardima,pored svakog kreveta su nocni ormarici ,oprema za serviranje obroka u krevetu u slucaju potrebe,tasteri za poziv osoblja i na krevetima se postavljaju bezbednosne ogradice .Garderoba se odlaze u posebnu prostoriju gde svaki korisnik poseduje svoj obelezeni prostor.Ustanova poseduje sopstveni vešeraj te se tako nesmetano obavlja higijena odece I licnog rublja.

Ishrana je raznovrsna i podrazumeva izbalansiran unos voca,povrca,proteina,mlecnih proizvoda i ugljenih hidrata.

Što se tice ishrane, uredjuje se po nutricionističkim standardima u zavisnosti od dijagnoza i zdravstvenog stanja korisnika a podrazumeva tri glavna obroka i dve uzine.

Nama je bitno da su korisnici siti, zadovoljni ,adekvatno hidrirani i da unose kvalitetnu hranu. Obezbedjeno im je posluzivanje hrane u trpezariji, kao i u sobama. Obroke korisnici obavljaju u skladu sa svojim mogucnostima prema za to predvidjenim vremenskim intervalima.

Lična nega podrazumeva kupanje,hranjenje,davanje terapije,pomoc pri oblacenju,brijanje sisanje,lakiranje noktiju,farbanje i sve sto korisnik pozeli ili osoblje primeti da je potrebno uraditi.

Higijena se u domu obavlja svakodnevno i vise puta u toku dana tako da je korisnicima krajnje ugodno da borave u cistom i mirisljavom prostoru.

Socijalni radnik je deo stručnog tima Doma koji osmisljava programske aktivnosti za korisnika sačinjava individualni plan usluga i pomaže korisniku da se adaptira na nove uslove zivota na najbolji i najlakši način.To podrazumeva podrsku u odrzavanju pozitivnih odnosa sa drugim korisnicima kao i sa porodicom, rešavanje tekućih problema vezanih za život u domskim uslovima, rešavanje konfliktnih situacija i koordinisanje rada sa zaposlenima koji neposredno brinu o korisniku.

Društvene aktivnosti

Dom Renesansa je visoko poznat po dobroj kucnoj atmosferi gde su se organizovale brojne proslave u najboljem duhu i podizao nivo raspolozenja korisnika. Radovanje korisnika je nama posebno vazno prilikom pripremanja ovakvih događaja.
Svi jednako ucestvuju u stvaranju nasih ovakvih projekata kako zaposleni, tako i korisnici.
To se potom dugo prepricava i uziva u analizi svakog sata proslave.

Programske aktivnosti podrazumevaju proslavu rodjendana,praznika i verskih praznika.
Organizuju se setnje, posete crkvi I parkovima.
U skladu sa mogucnostima korisnika organizuju se edukativne grupne sekcije kulturno zabavne aktivnosti,kao i radna i radno okupaciona terapija koja umnogome utice na usporavanje starenja i bolje psiho fizicko stanje.
Te aktivnosti podrazumevaju vezbanje,heklanje,izrada likovnih radova,farbanje jaja,pravljenje figura od plastelina,sah,odrzavanje baste i cveca u saksijama,gledanje filmova,pevanje,recitovanje, i mnoštvo jos društvenih sadržaja.

Zdravstvena zaštita

Zdravstvenu zastitu podrazumeva svakodnevno pracenje zdravstvenog stanja korisnika koju obavljaju medicinske sestre,bolnicari i doktorka specijalista interne medicine. Nad korisnicima se sprovodi kontinuiran ,neprekidan nadzor i opservacija gde se prate svi vitalni parametri, temperatura,pritisak,puls,promena apetita,diureza,glikemija,saturacija kiseonikom, da bi se reagovalo sto urgentnije prilikom promena koje ugrozavaju zdravlje korisnika.

Zdravstvenu negu i zastitu obezbedjuje doktorka doma prilikom svakodnevne vizite ,a u slucaju potrebe obavljaju se sveobuhvatni internisticki pregledi koji podrazumevaju podrobnu anamnezu,glavne tegobe,pregled svih sistema organa i ordiniranje ili korekciju postojece terapije.Svakom korisniku se otvara karton u kom se nalazi medicinska dokumentacija i vrsi dnevno pracenje,gde se beleze sve korekcije terapije i promene zdravstvenog stanja korisnika.Na krevetima su temperaturne liste koje su dostupne zastupnicima korisnika na uvid,a na kojima se belezi pritisak,temperature,puls,diureza,stolica,glikemija i sta se u toku dana obavilo od primenjenih medikamenata ili previjanja.

Korisnici osim video nadzora imaju zvucne tastere za poziv medicinskog osoblja. Kod pojedinih korisnika vrsi se previjanje rana,plasiranje,ciscenje i zamena katetera,zamena kesa i diskova kod postojanja stome .
U slucaju potrebe korisnicima se obezbedjuju ampulirana ,parenteralna i muskularna terapija.
Ukoliko se ukaze potreba za dodatnim specijalistickim pregledima Ustanova poseduje ugovor sa klinikom Medigroup,kao i Aqva labom koji vrsi usluge labaratorijske dijagnostike.
Sve ove usluge cine da su nasi korisnici sigurni kao i njihovi zastupnici da ce im biti pruzena maksimalna paznja i da ce biti zbrinuti na najbolji nacin. Sve kulturne aktivnosti se organizuju u dnevnom boravku ili dvoristu.

Dvoriste je komforno,uredjeno,sa fontanom i zelenilom gde korisnici uzivaju u svojim slobodnim aktivnostima.
Opremljeno je stolovima ,stolicama,bastenskim garniturama i letnjikovcem za spremanje rostilja.
Ovim su zadovoljene potrebe korisnika za udoban boravak u Domu a u skladu sa interesima i nasih zastupnika.

Postoji vise paketa usluga a to su:

U pakete su ukljuceni:

Takodje imamo popuste za :

Posete korisnicima se obavljaju po utvrđenom rasporedu i u dozvoljenim vremenskim intervalima da bi se aktivnosti u domu obavljale neometano i sačuvao kućni red.

Sve informacije o korisnicima se mogu dobiti svakog dana od 16 do 18h na istaknute brojeve telefona.

Ukoliko ste u inostranstvu mogu se obavljati video pozivi putem vibera obzirom da dom poseduje wi-fi.

Hajde da zakažemo sastanak i pričamo

Dom za negu starih i nemoćnih RENESANSA

TU SMO DA POMOGNEMO

Dom pun topline, porodično okruženje

Divider Image

Postojimo duže od decenije bez mrlje u svom radu. Dođite i vi, budite deo naše istorije.

Naša je misija da pružimo utehu i utočište, da vam pružimo spokoj, da zaboravite one mnoge neprospavane noći, kada ste mislili da nema izlaza, a mi smo tu za vas, uverite se u to.